Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskan beredd satsa på egen söndagstidning

Publicerad: 13 April 2007, 05:47

Skånska Dagbladet förbereder sig nu på att ge ut en egen söndagstidning, sedan Sydsvenskan sagt upp annonssamarbetet mellan de två tidningarna.


Oenigheten mellan de två kan också föra med sig att Skånskan investerar i en egen tryckpress och ny presshall istället för att trycka på Sydsvenskans tryckeri i Fosie.

– Sista ordet är kanske inte sagt än, men vi räknar på en egen söndagstidning, ja, säger Skånska Dagbladets vd Richard Kling.

Sydsvenskans propå att köpa hela eller delar av Skånskan var den direkta anledningen till att de samarbetsdiskussioner som förts brakade samman.

Om inget händer står Skånska Dagbladet om drygt två år utan söndagstidning (den görs ju i dag av Sydsvenskan).

– En egen söndagstidning skulle ge ett bra bidrag till vår ekonomi, hävdar Richard Kling, som inte alls håller med om att annonsavtalet med Sydsvenskan ger några större tillskott.
– Nej, det gör det inte. Vi kan göra en egen söndagstidningen billigare än den vi betalar för i dag. Och varje annonskrona vi får in på en sådan egen tidning är ju ny.

Hur mycket en egen söndagstidning skulle kosta vill Kling inte gå in på.

När det gäller att lösa Skånskans tryckproblem kan alltså en egen tryckpress bli aktuell.
-Ja, vi får ta upp den planen igen. Antingen gör vi det i helt egen regi eller i samarbete med danska tryckeribolaget Rotationen, som vi fört diskussioner med tidigare. Nu sätter vi också igång att leta efter en tomt där vi kan bygga en ny presshall.
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.