Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånska Dagbladet överväger skaffa tryckeri – igen

Publicerad: 22 Maj 2017, 10:57

I höstas slängde Skånska Dagbladet ut sin tryckpress i Hässleholm. Nu överväger ledningen att börja trycka tidningar igen.


Ämnen i artikeln:

Norra SkåneSkånska Dagbladet

Anledningen uppges vara en oro för framtiden för Malmö Tidningstryck (MTT) som producerar såväl Skånska Dagbladet som Norra Skåne i nuläget. Det avtalet löper ut sista januari 2019.

Skånska Dagbladet planerar nu enligt uppgifter till Medievärlden att skaffa en begagnad press och placera den i koncernens tomma tryckerilokaler i Hässleholm. Den gamla anläggningen såldes så sent som i höstas vilket medförde avvecklingskostnader på omkring 12 miljoner kronor.

– Vi vet att de har haft problem med lönsamheten men hoppas att kunna fortsätta vara en långsiktig kund där. Inför förhandling om ett nytt tryckeriavtal under nästa år utesluter vi inga alternativa tryckerilösningar, men ett fortsatt kundförhållande till MTT är huvudspåret”, säger Lars J Eriksson till Medievärlden Premium.

Mittmedias press i Örnsköldsvik skulle kunna vara ett alternativ för Skånska Dagbladet. Vid årsskiftet tas den ur drift. Men om den är till salu är ännu inte klart. Det är fortfarande oklart hur Mittmedias framtida tryckeristruktur ska ut.

Läs mer om framtiden för den svenska tryckerimarknaden här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.