Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånska Dagbladet lämnar Tidningsbärarna

Publicerad: 18 Maj 2017, 04:43

Från och med årsskiftet ska Postnords dotterbolag Tidningstjänst överta utdelningen av Skånska Dagbladet och Norra Skåne.


Ämnen i artikeln:

Norra SkåneSkånska Dagbladet

– Vi är glada att vi landat i en stabil lösning som tryggar utdelningen av Norra Skåne och Skånska Dagbladet. Postnords och Tidningstjänsts höga kvalitet och långsiktighet har varit avgörande faktorer för vårt beslut, säger Skånska Dagbladets och Norra Skånes publisher Lars Joel Eriksson till den egna tidningen.
Koncernen gjorde en förlust på 39 miljoner kronor för 2016. Vilket enligt styrelseordförande Håkan Mattsson bland annat berodde på höga distributionskostnader för Norra Skåne:

– Det har kostat oss tio miljoner mer än budgeterat och det är något vi måste komma till rätta med, sade han till Medievärlden i samband med att bokslutet presenterades.

– Tidningstjänst har en omfattande tidningsdistribution på olika håll i Sverige och övertagandet av Skånska Dagbladets distribution i norra Skåne innebär att stordriftsfördelar kan utnyttjas, inte minst när det gäller fordonsanvändningen där bilarna kan användas för tidningsdistribution på natten och morgonen och för post- och paketdistribution på dagen, säger Leif Persson, VD Tidningstjänst AB till Skånska Dagbladet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.