Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånemedia blir dotter till Sydsvenskan

Publicerad: 25 November 2008, 13:18

Skånemedia blir helägt dotterföretag till Sydsvenskan från och med 1 januari 2009. Sydsvenskans vd Johan Ståhl är inte främmande för utbyte av material mellan tidningarna. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Stiftelsen Kristianstadspress, som nu äger 27% av Skånemedia, blir istället näst största delägare i Sydsvenska Dagbladet.

Sydsvenska Dagbladet kommer därmed att ägas till drygt 90 procent av Bonnier.

Återstående cirka 9 procent kommer att ägas av den nya ägaren Stiftelsen Kristianstadspress och den gamla minoritetsägaren Wahlgrenska Stiftelsen.

– Vi har varit mentalt förberedda på det här under en längre tid, men det känns väldigt bra nu när det formellt är på plats, säger Johan Ståhl, som för tillfället är på resa i Bangalore i Indien med Lunds Universitet.

Varför känns det bra?

– För att vi kan fokusera på den samverkan som är skälet till att vi gör det här. Det handlar om att 1 spara pengar genom rationaliseringar och 2 samarbeta inom journalistiken för att göra så bra produkter som möjligt.

Kan det bli utbyte av artiklar, bilder och grafik exempelvis?

– Det får vi se, avtalsbiten är kvar. Det kommer fortfarande att vara olika produkter och olika varumärken, men gör man något bra är det klart man ska kunna utnyttja varandras styrkor
{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}
Axel Håkansson

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.