Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skämt om dvärgar på JK:s bord

Publicerad: 3 April 2008, 09:29

Medlemmar i Föreningen för kortvuxna känner sig kränkta av radioprogrammet "Eru Edgy" som sändes i P3 på påskaftonen. Föreningen vill att Justitiekanslern prövar ärendet som också anmälts till Granskningsnämnden.


Gunilla Hyltén-Cavalllius, ordförande i Föreningen för kortvuxna, skriver i ett brev till JK att programmet skämtar grovt om kortvuxna, eller dvärgar som är det ord som används i inslaget.

I programmet säger bland annat en person att han tycker att dvärgar är lika läskiga som vargar.

”Det är absurt att SR medverkar till förlöjligande av människor med sådana medfödda skelettfel som kan leda till smärtor och operationer”, skriver Föreningen för kortvuxna.

Föreningen anser att programmet strider mot Radio- och tv-lagens kapitel 6 där det betonas att den som sänder ljudradio efter tillstånd av regeringen ska se till att programverksamheten som helhet präglas av det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors frihet och värdighet.

Ärendet har ännu inte föredragits för JK.

– Jag hoppas hinna göra det under den här veckan, säger Kent Ladvall, handläggare hos JK.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.