Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ska du stanna lika kort tid på Utgivarna, Jeanette Gustafsdotter?

Publicerad: 24 April 2012, 10:41

I dag blev det känt att Jeanette Gustafsdotter blir ny vd för Utgivarna. Hon slutar därmed som vd för TU. Ett uppdrag hon haft i åtta månader.


Ämnen i artikeln:

Jeanette GustafsdotterTUUtgivarna

Där har jag tänkt stanna länge för att jobba med frågor som jag tycker är både viktiga och roliga.

Varför blev det du som blev vd för Utgivarna?

Jag tror det var min bakgrund. Jag har jobbat med mediejuridik och både inom public service och kommersiell tv.

Vad känner du att du hunnit uträtta på TU?

Jag har sänkt medlemsavgiften samt slutfört omorganisationen. Och innan sommaren ska jag också hinna sätta upp tydliga mål och inriktning för TU:s framtida verksamhet.

Är det inte Per Hultengård som ska göra det?

Vi ska givetvis göra det tillsammans.

När du tillträdde var det många medlemmar som såg som din viktigaste uppgift att definiera TU:s roll, känner du att du lyckats med det?

Absolut. Nu vet vi vad vi ska jobba med; juridik, lobby och analys. Nu har det tyvärr inneburit nedskärningar av personalen. Men nu när det är svåra tider för medlemmarna måste det märkas här också.

Vad hoppas du göra som vd på Utgivarna?

Verkligen sätta fokus på de publicistiska frågorna som är gemensamma för alla utgivare.

Vilka är de?

Bland annat att man ska följa de pressetiska reglerna. Vilket är en självklarhet. Men också berätta vilken skillnad det är mellan en producerad publikation med ansvarig utgivare och bara en utgiven produkt utan någon ansvarig utgivare.

Står det inte ett antal starka intressen mot varandra i Utgivarna, public service mot kommersiell tv, dagspressen mot public service? Kommer det inte att vara svårt att hitta en gemensam linje?

Det stämmer. Men det finns också ett antal gemensamma frågor. Det är dem vi ska driva, till exempel lagförslag som motverkar press- och yttrandefrihet.

Och undvika de heta potatisarna?

Inte undvika. Men gemensamt komma överens om vilka frågor Utgivarna ska driva och vilka vi ska överlämna till respektive företag eller organisation att driva.

”När jag fick frågan blev jag jätteglad”

Vd-byte på TU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.