Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ska du mata duvor nu, Torbjörn Bergmark?

Publicerad: 12 Januari 2009, 10:07

I dag gör Västerbottens-Kurirens chefredaktör Torbjörn Bergmark sin sista arbetsdag. I morgon, i samband med ett seminarium i Umeå, lämnar han över till Sture Bergman.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionVästerbottens-Kuriren

– Nej, det får någon annan göra. Jag hoppas kunna använda mig av de erfarenheter jag skaffat under 45 år i mediebranchen på något sätt. Konsult? Ja, det skulle kunna vara en variant.

Vad ska du göra närmast?

– Åka till mitt hus i Umbrien i Italien för att buteljera och hämta min första nyproducerade olivolja. Med på resan är mina kompisar Peter Swedenmark och Christer Sjöström (båda med ett förflutet på Länstidningen i Östersund, reds anm).

Hur mycket har du skördat?

– 220 kilo som ger 37 liter olivolja.

Vad ska du mer göra i Italien?

– Ta med mig boxningshandskar och en sandsäck som jag alldeles nyss fick i avskedspresent av VK:s journalistklubb.

Förutom på VK har du under ditt yrkesliv bland annat jobbat på Aftonbladet, Arbetarbladet, Norrländska Socialdemokraten och Dagens Politik. Vilket är ditt roligaste minne?

– Det måste ha varit i början av 1970-talet när jag var reporter på Aftonbladet. Ryktet gick om att Finlands president Urho Kekkonen var på väg ut. Jag skrev ett brev till honom. Han svarade och jag och fotografen Hans Sundberg åkte till Helsingfors och följde honom  i två dagar, vi badade bland annat bastu tillsammans. Det var kul, jag minns känslan av eufori som infann sig när vi kom tillbaka till hotellet.

Du har pratat med många läsare under åren. Någon särskild som dröjer sig kvar?

– Kvinnan i Lycksele som ringde mig tidigt en morgon i Italien. Hon hade inte fått sin tidning och tyckte absolut att jag skulle göra något åt saken.

Finns det något publiceringsbeslut du ångrar?

– Ja, när vi på vk.se för några år sedan publicerade att en kvinna, som var väl känd i länet, hade avlidit. Ett av hennes barnbarn i Skåne fick veta det via vår sajt. Så ska det inte gå till, vi borde ha kollat upp att alla nära släktingar var underrättade innan vi la ut det på nätet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.