Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ska du göra om Lysekils-Posten nu, Pär Fagerström?

Publicerad: 31 Oktober 2012, 12:55

I morse blev det känt att Hallpressen går över till tabloid. Koncernens vd Pär Fagerström startade tabloidvågen i Sverige. Och nu finns det inte många kvar. Men Lysekils-Posten härdar ut


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Nej, de får klara sig själva, säger Pär Fagerström som är tf vd för Hallpressen.

Pär Fagerström är också den som startade tabloidvågen bland morgontidningarna när han 1994 som vd för BLT tog beslutet att gå över till det mindre formatet.

Var det svårt att få med sig Herencos styrelse?

De hade redan mentalt fattat beslutet när jag kom. Jag talade självklart redan från första början om en övergång och om mina erfarenheter från BLT. Att om man ska bli bra som tabloid ska det vara fyrfärg i hela tidningen till exempel. Annars kan det bli som i vissa kvällstidningar som ibland drar bilder över falska uppslag. Då kan ena halvan vara svart/vit och den andra i färg.

Det handlar även om att erbjuda våra annonsörer möjligheten att göra uppslag, till och med flera uppslag i rad i fyrfärg.

När kommer tidningarna att byta format?

Det blir när vi ställt om till sommartid. Vi ska börja arbetet i pressen i april, sedan får vi se hur snabbt det går. Men vi ska känna oss trygga med och behärska styrsystemen ordentligt innan vi tar steget. Och om det blir alla på en gång eller varje tidning var för sig är inte bestämt ännu.

Hur går det med Hallpressen 3.0?

Det arbetet har tappat lite fart. Men i och med det här beslutet kan vi ta tag i det med större tydlighet. Projektet handlar ju bland annat om att öka samarbetet och samordningen inom koncernen.

När är det arbetet klart?

Merparten är i alla fall klart under första halvåret 2013.

Och då ska koncernen spara?

32 miljoner kronor. Det är i alla fall målbilden.

Hur länge är du kvar som vd?

Jag vet inte. Men inte länge till, mitt uppdrag är ju en interimistisk historia. Men det hinner bli snö innan allt är klart.

Fotnot: Lysekils-Posten och systertidningen Orust Tjörn Tidningen är fortfarande i broadsheet-format. De kommer fyra gånger i veckan på eftermiddagarna (3 000 ex respektive 1 400 ex). Under 1960-talet gick tidningarna faktiskt över till tabloid för att senare återgå till fullformatet. Och några planer att ändra format finns inte för närvarande.

Pär Fagerströms sista vd-underskrift

Pär Fagerström ny vd för Hallpressen

Jönköpings-Posten blir tabloid

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.