Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ska du bli en ny Amelia, Elin Kling?

Publicerad: 23 November 2010, 12:40

Modeprofilen Elin Kling får ett eget modemagasin hos Bonnier. Kling, som ska vara magasinets ansikte utåt, blir kreativ chef och modechef och Jonna Bergh Wahlström chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Det är väl lite så det är tänkt. Amelia har ju en enorm kunskap om Bonnier och arbetet med magasin och jag hade som krav att jag skulle få vara med och jobba och skapa också. Inte bara vara ansiktet utåt.

Vad skiljer det här modemagasinet från andra magasin i genren?

Vi tänker gå över mot en mer personlig stil, allt behöver inte vara så polerat. Det är ingen bloggtidning men lite av det tänket ska finnas. Vi kommer att använda oss mycket av vanliga människor som kan fungera som inspirationskällor till våra läsare.

Din tjänst är på 50 procent. Kommer du fortfarande att hinna med dina andra jobb eller måste du prioritera?

Jag hoppas det. Förra året hade jag sammanlagt sju jobb och det gick. Jag är en person som gillar att ha flera, helst femtio, bollar i luften samtidigt. Och det är just därför jag vill jobba halvtid så att jag ska kunna hinna med mina övriga projekt. Men min mammas medium har sagt att det är så här det ska vara för mig. Det är med andra ord lugnt, haha.

Du blir kreativ chef och modechef. Vad innebär det i praktiken?

Jag ska ha övergripande koll på det mesta som gäller magasinet, allt från att kläcka idéer till att välja ut och formge. Jag gillar att ha ett finger med i allt.

Du är ju väldigt starkt profilerad. Finns det några risker med det?

Det som kan vara jobbigt är att alltid välja rätt. Gör man fel val kan det drabba det personliga varumärket hårt. Men jag känner en stor trygghet här på Bonnier och jag och Jonna Bergh Wahlström är ett starkt team. Det känns verkligen som att jag valt rätt.

I redaktionen för modemagasinet, som går under arbetsnamnet Style by, ingår också Columbine Smille, moderedaktör och Nina Oja, Art director.

Elin Kling kommer att fortsätta med sin blogg Style by King men den kommer vid årsskiftet att flyttas från tv4.se till en ännu okänd plats, skriver resume.se

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.