Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sju punkter om SD gav läsarrekord

Publicerad: 8 December 2015, 13:22

Därför blev UNT:s ledartext om SD tidningens mest lästa någonsin.


Ämnen i artikeln:

UNT

Håkan Holmbergs ledartext ”Partiet som vill riva ned rättstaten” har nu lästs 117 000 gånger, vilket är läsarrekord för unt.se.

Kände du på dig när du skrev den att den skulle bli så läst?

Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Jag har varit inne på det här spåret några gånger förut, att SD inte är ett enfrågeparti om invandring utan har en bredare agenda som många inte inser innebörden av.

Att den blev så läst tror han beror på ämnet och formen.

För många är det en ny upptäckt att SD har en bredare agenda. Och den här gången var det en kortare text uppdelad i sju punkter vilket gör det lättare att ta till sig.

Var det en sådan text som skrev sig själv?

Inte som i stundens inspiration utan snarare som en sorts sammanfattning av vad jag sagt förut. De olika delarna har jag beskrivit mer utförligt tidigare.

Han har fått respons i form av mejl och telefonsamtal från hela landet.

Människor med alla möjliga åsikter i övrigt har hört av sig och utryckt uppskattning över just den här texten. Däremot har jag inte fått några aggressiva reaktioner från SD-sympatisörer vilket man kanske kunde väntat sig. Det enda från det hållet som kommit är en replik från Kent Ekeroth som vi kommer att publicera i morgondagens tidning.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.