Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sju Hallå-tidningar i Göteborg och Borås

Publicerad: 19 Januari 2009, 09:54

I veckan kommer sju lokala livsstilstidningar, sex i Göteborg och en i Borås. Med flera av dem följer en bostadsbilaga. - Annonsförsäljningen är på topp, enligt Mikael Robertsson, vd och ägare.


De nya titlarna är Hallå Mölndal, Hallå Askim, Hallå Linnéstaden, Hallå Kungsbacka och Hallå Borås. Sedan i höstas finns Hallå Frölunda och Hallå Långedrag. De går ut med post till 110 000 hushåll i Göteborg och 50 000 hushåll i Borås en gång i månaden.

– Det är en lite ny form, en trimmad tabloid med utfallande tryck och mycket bilder. Vi utger oss inte för att vara en lokaltidning, Vi försöker hitta ett eget fack, ett lokalt livsstilsmagasin, med resereportage, mode, inredning, manlig fåfänga.

Hur gör ni det lokalt?

– Det finns la en frisör lokalt, och en klädbutik lokalt. Hälften av det redaktionella materialet blir lokalt och 55 procent av innehållet är redaktionellt.

Med flera av titlarna följer bostadsbilagan Hemkär som också distribueras separat.

Konkurrerar ni med GP om bostadsannonser?

– Till viss del, men det är också andra slags bostadsrelaterade annonser.

Företaget Mediakonsult, som också jobbar med direktreklam, har 15 anställda, varav fem säljare, tre reportrar och 1,5 redigeringstjänster. Bolaget har också egen distributionspersonal. Henrik Nikkilä är ansvarig utgivare för Hallå-tidnignarna.

{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.