Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SJF får ny kommunikationschef

Publicerad: 29 Januari 2019, 11:11

Petteri Flanagan Karttunen. Foto: Theresia Viska

Den tidigare SVT-medarbetaren Petteri Flanagan Karttunen ersätter Jacob Lapidus i rollen som kommunikationsansvarig på Journalistförbundets kansli.


Ämnen i artikeln:

SJF

Jacob Lapidus har varit ansvarig för Journalistförbundets kommunikation sedan våren 2017. I december förra året sade han upp sig för att gå till tjänstepensionsföretaget Alecta. En tjänst han tillträder den 1 mars.

Nu står det klart att Jacob Lapidus ersätts av Petteri Flanagan Karttunen på förbundet. Petteri Flanagan Karttunen kommer närmast från uppdraget som presskommunikatör på TCO. Dessförinnan har han arbetat många år på SVT. Han började 2004 på SVT Smålandsnytt i Växjö. Under sex år, 2010-2016, arbetade han heltid som SJF:s ordförande på public service-bolaget.

– Jag har så många år bakom mig inom Journalistförbundet i olika roller. Tio år i förbundsstyrelsen, jag har varit vice ordförande i a-kassan, distriktsordförande, jobbat fackligt lokalt, och även massor av år som journalist inom SVT. Nu har jag också jobbat ett år med kommunikation och pressfrågor på TCO – varför ska jag göra det på TCO när jag kan göra det på Journalistförbundet, där jag har ett sådant stort hjärta också? säger Petteri Flanagan Karttunen till Journalisten.

Sin nya tjänst tillträder Petteri Flanagan Karttunen i mitten av mars.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SJF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.