Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SJF engagerar europafacken i kampen för Dawit Isaak

Publicerad: 22 Maj 2007, 08:08

Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén manifesterar för pressfrihet och Dawit Isaak på den fackliga kongressen EES i Sevilla. Förhoppningen är att andra fackförbund ska driva frågorna i sina hemländer.


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakSJF

I Journalistförbundets monter finns tröjor med trycket ”Free Dawit Isaak” och skyltar där den som är intresserad av Dawit Isaaks fall eller pressfrihetsfrågor uppmanas att kontakta Agneta Lindblom Hulthén.

– Det är rätt många fackförbund som velat diskutera Isaak och pressfriheten så det har blivit några små seminarier. Förhoppningen är att de som är intresserade ska driva frågorna i sina hemländer. Såvitt jag vet ska EU-biståndet diskuteras i parlamentet snart och där finns en möjlighet att sätta press på Eritrea om fallet Isaak kommer upp, säger Agneta Lindblom Hulthén på telefon från Sevilla.

Det är inte främst journalistfack som visat intresse utan flera av de stora euorpeiska fackföreningarna.

– Pressfrihet tenderar att bli en fråga för journalister och inte för alla som är demokratiskt sinnade. Därför känns det fantastiskt att att få föra ut de här frågorna i ett större sammanhang.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakSJF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.