Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Självklart ger vi kredd

SVT diskriminerar inte poddar. Att Pelle Estborn inte fick det var ett misstag som nu är åtgärdat. Det skriver Kristian Lindquist, digital nyhetschef på SVT Nyheter.

Publicerad: 6 Februari 2015, 14:50

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Pelle Estborn som driver podden ”Vem vill vara junior?” undrar hur SVT ser på kredd till podcast.

Först och främst: SVT har inte fattat ett redaktionellt principbeslut att inte ge någon kredd till podden ”Vem vill vara junior?”, det rör sig om ett olyckligt missförstånd. Det är tvärtemot helt självklart att vi ska kredda en podcast precis som vi ska vara generösa med kredd och länkning till etablerade medier som exempelvis dagstidningar.

Vi ska inte heller syssla med att ringa bort kredd men så klart gärna själva intervjua tillgängliga källor, ställa följdfrågor och ta nyheten vidare med egna vinklar. Men anledningen till att kredden ska vara kvar är självklar: i fallet med de ryska värvningsförsöken av Malcolm Dixelius hade vi inte gjort nyheten vid det här tillfället om den inte förekommit i Pelle Estborns podcast. Finns det en länk till originalkällan blir det dessutom enklare för vår publik att värdera och få bakgrunden till en nyhet.

Jag kan bara be om ursäkt till Pelle Estborn för att vi fallerat. I vår artikel är det nu ändrat med tydlig credd till ”Vem vill vara junior?”

Kristian Lindquist, nyhetschef online SVT Nyheter

Tar SVT podcasts på samma allvar som andra källor?
Kristian Lindquist

mvredaktion

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.