Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SJ ville stoppa SVT:s inslag

Publicerad: 23 September 2015, 05:09

SVT Nyheter Västerbotten gjorde i går ett inslag om flyktingtrafiken genom länet. Ett reportage som SJ försökte stoppa i efterhand.


Ämnen i artikeln:

SJ

SJ var beredda att koppla in jurister om det filmade materialet från tågresan sändes. Det uppger SVT Nyheter Västerbotten.

Med respekt för alla resenärer som finns på våra tåg så har vi en rutin där journalister som vill filma ombord ansöker om tillstånd innan de kliver ombord på tågen. Det är för att vi ska kunna få en chans att förberedda alla inblandade på att ett filmteam kommer att kliva ombord.

Så förklarar presskommunikatör Maricka Berggren SJ:s linje för SVT.

Ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västerbotten Anders Bäckström menar att det är rätt och viktigt att sända inslaget i sin helhet.

Det här är historiskt viktiga bilder som visar den största flyktingströmmen genom Sverige i modern tid. Att inte visa vardagen för de här drabbade människorna vore djupt olyckligt, säger han till den egna kanalen.

Ämnen i artikeln:

SJ

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.