Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sisuradio och Radio Romano får ny områdeschef

Publicerad: 6 november 2017, 11:57

Anne Sseruwagi. Foto: Sveriges Radio.

Anne Sseruwagi, i dag kanalchef och ansvarig utgivare för Sveriges Radio i Malmö, blir ny områdeschef för Sisuradio och Radio Romano.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Anne Sseruwagi har en lång bakgrund på radion. På 80-talet började hon som nyhetsreporter på SR:s finskspråkiga redaktion, som senare byggdes ut och kom att innefatta den finska radiokanalen Sisuradio.

I dag arbetar hon som kanalchef och ansvarig utgivare för SR:s redaktion i Malmö. Men nu står det klart att hon lämnar tjänsten för att bli områdeschef för Sisuradio och Radio Romano.

”Det är en spännande utmaning just nu, för att det nya medielandskapet och minoritetspolitiken ger nya möjligheter att nå ut och locka nya lyssnare”, säger Anne Sseruwagi, som tillträder 1 februari 2018.

Michael Österlund, biträdande programdirektör på Sveriges Radio, kommenterar tillsättningen:

”Anne Sseruwagi är en av Sveriges Radios mest erfarna och hängivna chefer. Under sina år i Malmö har hon med stor energi förnyat och utvecklat arbetet både kring den lokala kanalen och i riksproduktionen.”

I samband med tillträdet tar Anne Sseruwagi plats i ledningsgruppen för innehållsproduktion tillsammans med övriga områdeschefer.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.