Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Siren får ny nyhetschef

Publicerad: 2 Maj 2016, 05:24

Ulf Fahlén blir nyhetschef på Nyhetsbyrån Siren från och med maj.


Reportern Ulf Fahlén kom till Siren 2014. Dessförinnan hade han bland annat arbetat på Expressen och Arbetarbladet. Emma Boëthius, Sirens chefredaktör, säger i ett pressmeddelande att Ulf Fahlén i och med sin nya roll blir en nyckelspelare i det redaktionella utvecklingsarbetet:

”Ulf är en otroligt duktig journalist, med en en träffsäker språkkänsla och en fallenhet för nyhetsvärdering. Han har ovanligt lätt för att sätta sig in i komplicerade ärenden och lyfta fram det som är relevant och berör, vilket är själva kärnan i Sirens nyhetsarbete.”

Själv säger Ulf Fahlén att han ser fram emot sitt nya uppdrag som han beskriver som både hedrande och inspirerande.

Som tillträdande nyhetschef blir en del av Ulf Fahléns arbete att driva nyhetsbyråns pågående arbete inom robotjournalistik.

”Redaktionen tar fram över tusen nyhetsutskick varje dag. Vi har ett enormt material, och att skapa texter med hjälp av algoritmer är därför något som lämpar sig särskilt väl för just vår verksamhet”, säger Emma Boëthius, som berättar att nyhetsbyrån ser över sätt att förbättra och förenkla sitt nyhetsarbete.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.