Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sex nya chefer på Aftonbladet

Publicerad: 6 februari 2015, 08:29

Sex nya chefsroller har tillsatts: två redaktionschefer, två printchefer , en nyhetschef, och redaktionell pluschef.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson Olsén

Nya redaktionschefer blir Sofia Olsson Olsén och Håkan Andreasson.

Sofia Olsson Olsén har haft många ledande positioner på Aftonbladet, senast Pluschef och innan dess HR-chef och administrativ redaktionschef. Hon kom till Aftonbladet Nya Medier 2007 som redaktionell chef för aftonbladet.se:s lokala sajter. Innan Aftonbladet har hon varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Norran och redaktionschef på Dala Demokraten samt haft olika tjänster på Arbetarbladet, Falu Kuriren och Borlänge Tidning. Hon är för tillfället tf redaktionschef på Aftonbladet.

Håkan Andreasson är idag sportchef på Aftonbladet och har tidigare varit, redigerare, nattchef och nyhetschef på sporten och editionschef på nyheter. Nu söker Aftonbladet hans efterträdare som sportchef och Pontus Carlgren blir tf sportchef tills rekryteringen är klar.

Michael Poromaa blir ny nyhetschef. Han har varit editionschef online och har haft en ledande roll i Aftonbladets onlineutveckling. Han har tidigare varit nyhetschef och printchef på sporten.

Martin Wåhlstedt blir Printchef Huvudtidning. Han har haft många ledande befattningar som nattchef, pluschef, redaktionschef och nyhetschef både för print och online.

Anna Strömberg blir Printchef Magasin. Hon är idag produktägare för Theyouway.com och har tidigare varit projektledare och projektredaktör på Aftonbladet feature, redaktör för Klick och tf pulschef. Hon har tidigare varit chefredaktör för SOLO på Frida förlag.

Ted Kudinoff blir Redaktionell Pluschef. Han jobbar idag med att utveckla Aftonbladet Plus och har tidigare varit mobilredaktör för Aftonbladet mobil, reporter på samhällsredaktionen och på gratistidningen Punkt.SE. Han har tidigare varit journalist som sportreporter på Ålandstidningen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson Olsén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.