Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sex lämnar LRF-tidningarna

Publicerad: 17 Maj 2016, 12:20

Efter ägarbytet alla utom ett par följer med till de nya ägarna. Samtidigt slutar sex journalister på LRF Media.


Ämnen i artikeln:

BonnierLRF

I februari gick LRF Media ut brett och talade om att mediehuset ändrar inriktning för att ”bli landsbygdens mediehus”. I samband med det la man också ut flera av magasinen till försäljning.

Först att knipa några av titlarna var Bonnierkoncernen, som i mars köpte nio magasin av LRF Media. Några veckor senare stod det klart att LRF Media sålt ytterligare fem titlar. Denna gång till Svenska Media, som därmed tog över ägareskapet för Driva Eget, Jaktmarker & Fiskevatten, Minnenas Journal, Traktor Power och Härliga Hund. Båda övergångarna är planerade till 1 juni.

I samband med förvärvet fick journalisterna fundera över om de ville följa med till de nya ägarna. Nu skriver Journalisten att alla utom ett par valt att göra det.

Samtidigt får sex journalister lämna LRF Media, som i dagsläget har kvar de fyra titlarna Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL. Det blev klart i samband med att uppsägningsförhandlingarna avslutades på LRF i förra veckan, uppger Journalisten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierLRF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.