Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sesams nyhetssök i ny tappning

Publicerad: 21 Februari 2008, 07:58

Sesams nya nyhetssök ligger ute som beta sedan en dryg vecka. I sökträffen visas nu bilder, filmer, Wikipedia-texter och relaterade ämnen och personer.


En annan nyhet är att artiklarna kan kategoriseras efter ämnen (som Ekonomi, Sport, Bil, Resa och Teknik) eller geografiskt (i nivåerna Norrland – Norrbotten – Arjeplogs kommun) Tanken är att en person från Arjeplog kan ha den sidan som startsida och få alla artiklar som rör Arjeplog, enligt Henrik Ahlqvist, projektledare på svenska Sesam.

Den nya versionen innehåller också sökordstriggade textannonser, så kallade sponsrade länkar. Hur annonsförsäljningen går vill Henrik Ahlqvist inte kommentera.

Nu jobbar Sesam vidare med fokus på att förbättra gruppering av artiklar men också på design och gränssnitt. Dessutom vill företaget utveckla nyhetssöket så att det omfattar även bilder och video. (Eller mer korrekt: nyhetsbilder och nyhetsvideo, till skillnad frånbilder och video i Sesams ”vanliga” sök)

Har ni funderat på bloggsök också?

– Absolut, bloggsök i någon form ligger definitivt på vår lista.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.