Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Serner: Ansvarig utgivare ska avgöra innehållet i mobilen

Publicerad: 19 Februari 2008, 13:46

Tidningsutgivarna stöder de tidningar som bojkottar Telia Surf Open. "Tjänsten innebär att tidningarnas webbsidor påverkas såväl till innehåll som till form utan ansvarig utgivares medverkan", skriver TU:s vd Anna Serner i ett pressmeddelande.


De 30 tidningarna har stängt av sitt nyhetsflöde till Telias nya tjänst. Detta eftersom Telia tar sig rätten att förändra materialet både innehållsmässigt och formmässigt utan ansvarig utgivares medgivande.

”Det är alltid ansvarig utgivare som ska avgöra vilket innehåll som finns i papperstidning, på en webbplats eller i mobilen – oavsett om det handlar om redaktionellt material eller annonser. Det ger Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) och Tryckfrihetsförordningen (TF) stöd för, skriver Anna Serner vidare.

Dessutom stänger Telia tidningarnas annonser och lägger istället in sina egna. Även det vänder sig Tidningsutgivarna mot:

”Var och en inser ju att det är orimligt att distributören – i det här fallet Telia – ska tjäna pengar på annonsutrymme som någon annan – tidningarna – redan har sålt. Nog borde en aktör som Telia kunna skapa intäkter på ett schysst sätt”
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.