Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Serbiska B92 hotas av fejkad dödsvideo

Publicerad: 25 Februari 2008, 13:53

Den oberoende radio och tv-stationen B92 i Belgrad har de senaste dagarna bombhotats och två av dess nyhetsankare har hotats till livet genom att de i ett videomontage, som under någon dag låg ute på YouTube, sköts till döds.


Dödshoten kombineras med anklagelserna att B92  är ansvarigt för  de ”svarta moln som har låtit regnet falla över Serbien”.

Både reportrar utan gränser och Committee to Protect Journalists ser synnerligen allvarligt på hoten. Bland annat krävs att president Boris Tadic och premiärminister Vojislav Kostunica offentligt  ingriper för att garantera säkerheten för de serbiska journalisterna och medierna.

I fredags, i samband med demonstrationerna i Belgrad,  försökte ett par hundra demonstranter att ta sig in på B92:s redaktion.

B92 startades 1989 och är Serbiens ledande oberoende radio- och tv-station, som gjort sig känd för  sina granskande program Insider och B92 undersöker.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.