Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SD vill ha slut på Expressens klipp och klistrande

Publicerad: 16 November 2012, 07:32

Nu vill Sverigedemokraterna se Expressens samtliga filmklipp. Något de absolut inte kommer att få enligt chefredaktör Thomas Mattsson. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressenSverigedemokraterna

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraterna följande:

”Partiet delges varje dag information från videomaterial man aldrig tidigare tagit del av. Av det följer att informationen noga måste värderas innan företrädare kan göra kommentarer i media. Sverigedemokraterna tycker att det nu måste bli ett slut på Expressens regisserade tillställning av klipp och klistrande. Vi vill se samtliga filmklipp i kronologisk ordning utan klipp. Idag.

Att i detta läge sätta sig in i förloppet och vilket skede olika saker sker är mycket svårt. Företrädare för partiet kan komma att kommentera saken i media senare under dagen. Vi meddelar när och hur det sker.”

Expressen kommer naturligtvis inte redovisa något publiceringsunderlag för det politiska parti som vi är mitt i en granskning av. Bara att kräva att få tillgång till Expressens material är ju rätt avslöjande för synen på nyhetsförmedling och redaktionellt oberoende, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Medievärlden.

Han är inte imponerad av SD:s agerande.

För Sverigedemokraterna är det här ju egentligen rätt enkelt: Jimmie Åkesson har infört en ”nolltolerans” och redan i tisdags, när Expressen med den första filmen dokumenterade både olämpligt beteende och lögner, hade SD-ledningen kunnat sparka Kent Ekeroth och Erik Almqvist från samtliga uppdrag och uppmana dem att lämna riksdagsplatserna. Då hade Åkesson rimligen fått respekt för SD:s strävan att bli ett seriösare parti och skandalen hade inte som nu vuxit dag för dag. Så SD får nog ta ansvar för sin egen kris och inte försöka dra in Expressen i denna.

Jag tror att det är så här: SD-gänget är, och det förstår jag, både pressade och trötta och riktar nu sin frustration mot Expressen som dag efter dag avslöjar nya graverande uppgifter. Men nyhetsvärdet i SD-affären ligger väl för oss andra medier i att Ekeroth och Almqvist fortfarande hålls bakom ryggen av Jimmie Åkesson och partiledningen, om SD tog sitt ansvar här gissar jag att mediestormen kommer att bedarra något.

Ställer Jimmie Åkesson upp i morgon, Niklas Svensson?

Thomas Mattsson: Åkesson tar nog bort Ekeroth

Mattsson om hotbilden efter publiceringarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.