Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SD-väljare i en separat medievärld

Publicerad: 24 Oktober 2014, 08:34

"Vi har fått ett samhälle där det är vattentäta skott mellan de som följer traditionella medier och de som befinner sig i den 'Sverigevänliga' sfären.", skriver Annika Hamrud i Feministiskt Perspektiv.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Om de som försöker analysera SD:s framgångar med utgångspunkt i mediebevakningen skriver hon: ”De analyserna utgår från att alla i Sverige läser samma medier, ser på samma program och har samma flöde på Twitter och Facebook. Att utgå från sin egen mediekonsumtion är legio i dessa analyser. Det är en utgångspunkt som för helt fel.”.

En av de intervjuade, Henrik Johansson från Inte rasist men, säger att de flesta medieanalytiker bortser från de medier som sverigedemokrater faktiskt tar del av.

Carl Tullgren på Researchgruppen har studerat kommentarerna i den ”Sverigevänliga” sfären. Han säger att kommentarsfälten är det viktigaste sociala sammanhanget för många. ”De blir helt opåverkbara från andra håll eftersom det är i kommentarsfälten de får bekräftelse”.

Läs hela artikeln på Feministiskt Perspektiv.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.