Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SD startar tidning i vår

Publicerad: 4 Mars 2013, 12:18

Journalisterna på SD:s nya tidning behöver inte vara med i partiet. Men de ska känna sig bekväma med att jobba på en tidning med socialkonservativ värdegrund menar Martin Kinnunen, pressansvarig i partiet.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Senast i sommar räknar Sverigedemokraternas ledning med att det blir premiär för den nya tidningen, Samtid & Framtid. Utgångsläget är att det blir en digital veckotidning. Den kommer att drivas av ett helägt dotterbolag till SD.

Anledningen till varför partiet väljer att stötta det här är att vi menar att det behövs medier som representerar vår väljarbas också. Det gör det inte i dag. Det finns liberala och socialdemokratiska medier. Men inga som appellerar till väljare med socialkonservativ grund, säger Martin Kinnunen.

Då tidningen delvis ska finansieras med hjälp av presstöd kommer den att vara en allmän nyhetstidning menar han. Men bevakningen ska ske utifrån ett socialkonservativt perspektivt.

Om till exempel liberala tidningar skriver om ett förslag från Justitiedepartementet med vinkeln blir det för hårda straff nu kan vinkeln i Samtid & Framtid istället bli blir det tillräckligt hårda straff nu förklarar Martin Kinnunen.

Redaktionen kommer inte att bli stor. Och den håller på att rekryteras nu. Journalisterna ska känna sig hemma och bekväma med det socialkonservativa perspektivet enligt Martin Kinnunen. Men behöver inte vara anslutna till SD.

Inga som vi för samtal med nu är med i partiet, säger Martin Kinnunen.

De som får jobben kommer att ha jobbat på kända och etablerade medier.

Även om de kanske inte varit nyhetsankare.

Enligt Svenska Dagbladet har det varit vissa problem i rekryteringen.

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.