Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SD:s annonspengar går till mångfaldsarbete

Publicerad: 12 november 2018, 08:56

Marie Johansson Flyckt, ansvarig utgivare på Hall Media

Hall Medias annonsintäkter från Sverigedemokraterna räcker till fyra stipendier. Det första delas ut i början av nästa år. Nu öppnar nomineringen.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

I början av augusti beslutade Hall Medias ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt att skänka bort annonsintäkterna från Sverigedemokraterna i 2018 års valrörelse till välgörande ändamål. I en krönika där hon förklarade beslutet skrev hon: ”Vi vill inte tysta någon, men vi vill visa var vi står. Så länge som en annons inte går emot våra pressetiska regler ska den publiceras – så att du själv, läsare och väljare, kan göra ditt val.”

Men pengarna från Sverigedemokraternas annonser lovade Hall Media att sätta i en fond vilken ska möjliggöra att Hall Media under den kommande mandatperioden kan dela ut ett stipendium om året till lokala aktörer som arbetar för att främja mångfald och integration. Nu öppnar nomineringen och i början av nästa år delas de första pengarna, drygt 25 000 kronor, ut.

”Det är en ansenlig summa vilket är roligt – det blir verkligen värt något”, säger Marie Johansson Flyckt till jp.se.

I juryn sitter bland andra Marie Johansson Flyckt och Herencos koncernchef Lovisa Hamrin.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News