Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SD överväger stämma Expressen

Publicerad: 29 November 2012, 07:19

Efter den senaste tidens intensiva bevakning funderar nu Sverigedemokraterna på om de kan stämma Expressen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSverigedemokraterna

Med tanke på den historia de har målat upp och det de har beskyllt de tre personerna för, så återstår det att se vad utredningen kommer fram till. Men det kan mycket väl bli så att partiet väljer att gå vidare och framför allt att de tre enskilda individerna väljer att gå vidare, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder till Dagens Eko.

När utredningen kommer att vara klar kan han inte svara på.

De eventuella brott som de tre ledande Sverigedemokraterna kan ha gjort sig skyldiga till i filmen som är grunden till Expressens publicering kommer inte att leda till åtal då det är mer än två år sedan de skedde.

I går kunde också Expressen berätta att den polisanmälan mot personer med invandrarbakgrund som gjordes av en hög SD-politiker sedan han ansett sig vara utsatt för ett rån visade sig vara felaktig. I själva verket hade riksdagspolitikern glömt väskan på en krog där han suttit några timmar.

Till TV4 sa då Björn Söder att det handlade om en hetskampanj.

Nolltolerans mot politiker som vill vilseleda väljare, säger jag. Här har tidningar, radio och tv en viktig upplysningsuppgift. Det skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i den egna tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.