Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SD i Habo: Ring polisen om Expressen knackar på

Publicerad: 8 September 2014, 10:03

SD i Habo uppmanar sina medlemmar att ringa polisen om journalister kontaktar dem. "På förekommen anledning måste vi göra så här", säger SD i Habo till Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna i Habo uppmanar de medlemmar och sympatisörer som medverkat i olika lagliga debatter och därför kan få besök av Expressen att stänga dörren och ringa polisen.

På förekommen anledning måste vi göra så här.

Det säger en äldre man på SD:s valkontor i Habo som inte vill uppge sitt namn.

Texten har rubriken Vänsterextrema Expressen trakasserar SD medlemmar i hemmen!

Menar ni verkligen att Expressen är en vänsterextrem tidning?

Svar ja. Det är bara att gå in på sajter som Avpixlat så ser du att det stämmer. Där kan du till exempel läsa om JO-åtalet mot Expressen för att de hängt ut vanligt privatpersoner. Skamligt att de kan göra så.

Där står det också att eftersom massmedia har ett samarbetsavtal med varandra så gäller principen att om du svarar en journalist så svarar du alla. Vad menar ni där?

Det handlar om luciaavtalet, som du säkert känner till, säger den äldre mannen. Sedan avslutas samtalet med att han hänvisar övriga frågor till antingen polisen eller SD:s presstjänst.

Sannolikt menar han det så kallade Luciabeslutet som togs den 13 december 1989 där den dåvarande s-regeringen bestämde att bara flyktingar som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention eller de med särskilt starka skyddsbehov skulle få politisk asyl i Sverige. Två år senare rev den då moderatledda regeringen upp beslutet utan att varken S eller V motsatte sig det.

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.