Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schulman lämnar Aftonbladet för Expressen

Publicerad: 31 mars 2016, 08:09

Expressen plockar Alex Schulman från konkurrenten. "Det känns fantastiskt" säger författaren och krönikören.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanExpressenAftonbladet

Medieprofilen Alex Schulman har varit kolumnist och programlett webb-tv-satsningar på Aftonbladet sedan 2007. Men nu lämnar han alltså tidningen för att gå till Expressen:

”Jag kommer att fortsätta som jag alltid har gjort och blanda rena kåserier om sånt som vissa skulle uppfatta som trams med att skriva om det som jag tycker är viktigt på riktigt. Och jag har också fått löfte från Mattsson och Alselind om att få skriva lite längre texter och det ser jag fram emot. Jag älskar att läsa långa journalistiska berättelser och jag tror jag kan bidra med något själv också”, säger Alex Schulman i ett pressmeddelande.

Alex Schulman gjorde romandebut med boken Skynda att älska. Därefter har han författat böckerna Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött och Tid, livet är inte kronologiskt som han skrivit med vännen och podcastkollegan Sigge Eklund.

”Jag var precis på Expressens redaktion och hälsade på alla. Där satt Niklas Svensson med en jätteprilla, han log och vek ner skärmen när jag gick förbi. David Baas satt bredvid och mumlade för sig själv och bläddrade i en pärm. Kicki Pousette visade stolt upp sociala medier-redaktionen. Tv-chefen Bella Levy drog med mig och visade en ny studio. Det var väldigt levande. Det var en plats som jag genast kände att jag vill vara en del av”, säger Alex Schulman.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.