Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsteds bemanningsbolag i uppror över löneskillnader

Publicerad: 4 oktober 2017, 11:02

Schibstedhuset. Foto: Linnéa Kihlström

En lönekonflikt har blossat upp på Schibsted. Nu kräver medarbetarna i bemanningsbolaget Schibsted Media att de ska få samma lön som medarbetarna på Aftonbladet och Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaSvenska DagbladetAftonbladet

Bemanningsbolaget Schibsted Media har fått nog av den orättvisa lönesättningen i mediekoncernen. Nu ryter fackklubbens styrelse ifrån i ett mejl som gått ut internt på Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Schibsted Media, rapporterar Dagens Media.

Skillnaden mellan en anställd inom Schibsted Media och en anställd på Aftonbladet är, enligt fackklubben, i snitt 3 590 kronor i månaden. Och för varje lönerevision halkar Schibsted Media efter ännu mer.

”Det här tredje året i rad som vi har försökt få till en jämlik lönerevision. Det här är den fråga som upprör allra mest. Vi har fått nästan likvärda villkor i övrigt, men när det gäller lönerna svider det verkligen. Och att då se klyftan öka år från år blir att strö salt i såren”, säger Anna Flytström, fackklubbsordförande på Schibsted Media till Dagens Media.

Men ledningen för Schibsted Media, Aftonbladet och Svenska Dagbladet är inte särskilt tillmötesgående.

”Just nu pågår löneförhandlingar mellan arbetsgivare och fackklubbar. Förhandlingarna är inte avslutade. Kollektivavtalen föreskriver individuell och differentierad lönesättning och löneskillnader existerar mellan de olika bolagen – SMAB, Omni, SvD och Aftonbladet. Det gör det även inom respektive bolag. Löneförhandlingarna fortsätter enligt plan”, skriver man i ett internmejl till journalisterna.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.