Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted vill köpa Hemnet

Publicerad: 8 maj 2015, 04:17

Schibsted har lagt ett bud på bostadssajten Hemnet. Men ett villkor för att affären ska bli av är att mediekoncernen får 100 procent av aktierna.


Ämnen i artikeln:

SchibstedHemnet

Det totala värdet på Hemnet är uppskattat till 1,5 miljarder. Bolaget hade en omsättning på 162 miljoner kronor 2014 och gjorde en vinst på 34 miljoner. Finn.no har en dubbelt så stora intäkter på sin bostadsmarknad, det på en hälften så stor marknad.

I dag ägs Hemnet av Swedbank Fastighetsbyrå (34 %), Fastighetsmäklarförbundet FMF (25 %), Mäklarsamfundet (25 %) och Svensk Fastighetsförmedling (16 %).

Swedbank Fastighetsbyrå och Svensk Fastighetsförmedling har accepterat budet. Men även Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet måste säga ja, annars blir det ingen affär. Dessutom måste Konkurrensverket också vara positivt.

Hemnet är ett välmående bolag med en stark position, som på ett bra sätt kompletterar och förstärker Schibsteds portfölj av varumärken. Med vår expertis inom tjänsteutveckling och kunskap om digitala medier blir vi en kvalificerad, stabil och framåtlutad ägare som kommer att förvalta och vidareutveckla Hemnet på inslagen väg och ta bolaget till nästa nivå, säger Martin Frey, affärsområdeschef Schibsted Classified Media i en kommentar.

Schibsted är redan en aktör på bostadsmarknaden genom Blocket bostad som introducerades 2011.

Genom denna strategiska satsning har vi lärt känna branschen, byggt värdefulla relationer med mäklarna och framförallt utvecklat en fantastisk tjänst. Samtidigt kan vi konstatera att Hemnet just nu är ohotad etta på marknaden, säger Martin Frey.

Ämnen i artikeln:

SchibstedHemnet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev