Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Schibsted tar nytt obligationslån

Publicerad: 10 december 2012, 12:59

Schibsted har i dag tagit två obligationslån på sammanlagt 400 miljoner norskaq kronor.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Schibsted  lägger allt mer av sin finansiering på den norska obligationsmarknaden som handlas på Oslo-börsen. Bolaget meddelar börsen idag att man placerat två obligationslån på sammanlagt  400 miljoner norska kronor. De nya lånen har en löptid på hela tio år. Det ena lånet på 250 miljoner löper med en fast ränta på 5,4 procent.

Tidigare i år har man emitterat två obligationslån på sammanlagt 800 miljoner norska kronor.

Schibsteds obligationer är knappast något för den vanlige spararen. Obligationerna i den senaste upplåningen är på nominellt 1 miljon. Det betyder att man vänder sig till en professionell marknad där kraven på prospekt och information inte är lika hårda som när man vänder sig till vanliga sparare.

Schibsted har ingen officiell ”rating” men den så kallade skuggratingen som mäklarna använder ger bolaget ett trippel B. Företagsobligationer har blivit ett allt populärare sett att placera för pensionsbolagen i eftersom statsobligationer idag ger en mycket låg ränta.

Lars Herlin

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.