Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Schibsted startar E24 i Frankrike

Publicerad: 19 Augusti 2008, 09:04

Schibsted ska nu lansera näringslivssajten E24 även i Frankrike. Nästa år går man in i Spanien.


E24 i Sverige och Norge har varit – och är fortfarande – framgångsrika projekt. Tillsammans är E24.se och E24.no Europas största sajt för näringslivsnyheter. Och nu vill Schibsted alltså göra E24 ännu större genom att utveckla konceptet även i Frankrike, och så småningom också i Spanien.

– Vi har ännu inte bestämt datum för lansering, men under loppet av ett par månaders tid ska vi vara på luften, säger direktör Sverre Munck, som är ansvarig för Schibsteds internationella satsningar, till norska Journalisten.

På Schibsted räknar man med att lanseringen blir i oktober. De första journalisterna är redan anställda i Frankrike; totalt ska det bli ett tiotal.

Nästa år startar Schibsted E24 också i Spanien. På grund av den ekonomiska nedgången i Spanien har den norska mediakoncernen tvingats genomföra nedskärningar i bemanningen av 20 Minutos och flera av de s k rubriktidningarna har lagts ned. Hittills i år har 160 personer förlorat sina jobb på Schibsteds gratistidningar i Spanien. Men denna nedgång påverkar inte satsningen på E24.

– Nej, situationen i Spanien påverkar inte våra planer för E24, som har högsta prioritet i landet, sa Schibsteds koncernchef, Kjell Aamot, i samband med presentationen av kvartalsresultatet i förra veckan. Vi har nyligen lanserat Nettby, och så får vi se hur det går.

Kontaktsajten Nettby startade i Spanien i juli har hittills fått 4 050 medlemmar.

E24.se startade i Sverige för tre år sedan och bygger på ett samarbete mellan Svenska Dagbladet (60 procent) och Aftonbladet (40). Sajten är i dag Nordens största på nyheter från näringslivet.

E24.no etablerades i Norge 2006 efter samma mönster som kollegan i Sverige. Även i Norge bygger E24.no på ett samarbete mellan Schibsted-tidningar: Aftenposten (60 procent) och Verdens Gang (40). E24.no blev liksom sin svenska syster fort landets största sajt för ekonominyheter.

I somras startade Schibsted E24 även i Holland, där den heter Z24. Schibsted äger här bara 20 procent av bolaget. Koncernen kan också tänka sig att lansera E24-konceptet i de baltiska länderna, där man redan har en stark position på mediemarknaden.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.