Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Schibsted slår samman utveckling i Sverige och Norge

Publicerad: 7 September 2016, 05:36

Schibstedhuset. Foto: Linnéa Kihlström

Produkt- och teknikutvecklingen inom Schibsteds norska och svenska mediehus slås samman.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Sedan över ett år har Svenska Dagbladet och Omni jobbat med Schibsted Publishing Platform för sin digitala innehållsproduktion. Snart ska även övriga Schibstedstitlar gå över till den egenutvecklade tekniken.

Parallellt med det ska även de norska Schibstedföretagen samt Polaris Media gå över till den nya annonsplattformen Schibsted Advertising Platform.

Schibsted slår nu också samman produkt- och teknikutvecklingen i de svenska och norska mediehusen till en gemensam organisation, Schibsted Product and Tech Publishing.

– Vi är övertygade om att vi kan stärka vår konkurrensförmåga gentemot större teknikföretag och säkerställa en bärkraftig framtid för våra mediehus. I dag tar vi ett viktigt steg i den riktningen genom att skapa en av de största produkt- och teknikorganisationerna i Europa, som samtidigt är en av de få som ägnar sig åt den viktiga uppgiften att arbeta för fri press och oberoende journalistik, säger Rolv Erik Ryssdal, CEO, Schibsted Media Group i ett pressmeddelande.

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén menar att det här är att verkligen ta strid med de amerikanska teknikjättarna:

Vi utvecklar inte samma saker på olika håll utan vi lägger tillsammans kraft på de utvecklingsdelar som vi alla har nytta av. Med all den kraft och alla möjligheter det innebär så är jag säker på att vi kommer att ge Facebook en rejäl match, säger hon i ett pressmeddelande.

Läs mer på Medievärlden Premium. Algoritmerna som styr SvD.se 

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.