Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted i nytt flyktingprojekt

Publicerad: 16 juni 2016, 09:50

Techfugees

I samarbete med Techfugees ska de utveckla teknologi som ska underlätta vardagen människor på flykt.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Målet är att skapa en teknologi som på olika sätt förenklar och förbättrar vardagen för personer som flyr undan krig och konflikter.

”Vi har stor teknisk kompetens och Techfugees har gedigen kunskap om vad flyktingarna efterfrågar. Tillsammans kan vi utveckla fantastiska produkter för att tillfredsställa många av deras behov”, säger Louise Fuchs, kommunikationsansvarig på Schibsted Product and Technology.

Infrastruktur, utbildning, identitet, hälsa och integration är de fem huvudområden inom vilka Schibsted ska bidra med teknisk utveckling. Samarbetet hoppas man ska leda till en snabbare utvecklingstakt för den teknologi efterfrågas av flyktingarna. Ett annat mål är att utveckla och distribuera lösningar i flyktinglägren, längs flyktvägen och i mottagarländerna.

Techfugees är en icke vinstdrivande organisation som grundades för att hjälpa flyktingar. I dag har organisationen 11 000 medlemmar. Organisationen arrangerar konferenser och workshops runt om i världen och ambitionen är att ta fram tekniska lösningar som på olika sätt kan underlätta livet för personer som flyr undan krig.

”Med Schibsteds stöd kommer vi att kunna göra våra tekniska lösningar mer synliga och lyfta våra lokala projekt till en högre nivå”, säger Joséphine Golube, huvudchef för Techfugees operativa arbete.

Förra hösten höstas skickade Schibsted räddningsbåtar till Medelhavet. Hjälpinsatsen, som man kallade för ”Gula båtarna” och genomförde tillsammans med Sjöräddningssällskapet, uppskattas ha räddat 1 892 liv.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev