Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted-ägare kan tvingas sälja

Publicerad: 29 mars 2016, 09:17

Fonden Luxor, en av Schibsteds största ägare, har fått ekonomiska problem och kan tvingas sälja innehavet.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Medievärlden Premium rapporterade för två veckor sedan om att den amerikanska hedgefonden Luxor sålde 135 000 A-aktier och landade på ett Schibsted-innehav på under 5 procent.

Men det är inte säkert att det slutar med det. Enligt Breakit har Luxor haft ett mardrömsår och tvingats ta till drastiska åtgärder.

Förra året sjönk fonden med 19 procent och i januari med ytterligare 5,2 procent. Första kvartalet i år har ägarna begärt tillbaka 10 procent av kapitalet och Luxor räknar med samma utveckling under andra kvartalet. Fonden har nu meddelat sina investerare att de inte längre kan ta ut alla sina pengar på en gång, en åtgärd som är mycket ovanlig.

Ytterligare försäljningar av innehaven framstår därför som en trolig utveckling. Luxor äger idag knappt 5 procent av Schibsted, och 37,5 procent av Vostok New Ventures som bland annat äger den ryska Blocket-utmanaren Avito. Totalt förvaltar Luxor cirka 30 miljarder kronor.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.