Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibbye tar emot Martin Luther King-priset

Publicerad: 6 december 2016, 14:00

Martin Schibbye

Martin Schibbye, chefredaktör på Blank Spot Project, tilldelas 2017 års Martin Luther King-pris.


Ämnen i artikeln:

Blank spot projectMartin Schibbye

Priset går till någon som ”som verkat i Martin Luther Kings anda och för att uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för”. I år prisas journalisten och författaren Martin Schibbye.

Juryns motivering lyder: ”Kampen för fred, rättvisa och demokrati är beroende av journalister som Martin Schibbye som tar sig till platser dit få vågar åka. Trots lång och svår fängelsevistelse gav Martin inte upp utan startade medborgarfinansierade Blank Spot Project för att kunna ge röst åt de som sällan hörs i medierna. Årets pristagare går i Martin Luther Kings fotspår genom att modigt och envist stå upp mot krig, orättvisor och diktaturer med pennan som vapen.”

Priset delas ut för tolfte gången av Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd. Den 16 januari, i Norrmalmskyrkan, Stockholm, arrangeras prisutdelningen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.