Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SCA:s vd får sparken efter SvD:s granskning

Publicerad: 11 Februari 2015, 07:19

SCA:s vd Jan Johansson har nu fått sparken som en direkt följd av SvD Näringslivs granskning. Styrelseordföranden Sverker Martin-Löf har tidigare avgått.


Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

SvD har bland annat avslöjat hur vidlyftigt SCA:s ledning använt företagets jetplan, bland annat för att frakta hundar och spritflaskor.

När SCA presenterade sitt bokslut den 30 januari var Jan Johansson fast besluten att sitta kvar. Nu får han i stället får han sparken, skriver SvD Näringsliv.

”De senaste månaderna har jag fått ägna stor del av min tid åt de granskningar av SCA som pågår. Nu har också en förundersökning inletts, vilket innebär att mitt fokus att sköta själva verksamheten framöver ytterligare reduceras. Det beslut styrelsen och jag därmed kommit fram till i SCA:s, aktieägarnas, medarbetarnas och mina anhörigas intresse är att jag lämnar vd- och koncernchefspositionen”, säger Jan Johansson i en kommentar.

Vice vd:n Mats Berencreutz lämnar också företaget, och går i pension den 1 mars 2015.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.