Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Saudiarabien: Vi kommer inte lämna ut de mordmisstänkta

Publicerad: 10 december 2018, 06:46

Jamal Khashoggi. Foto: Wikimedia

Den saudiska regeringen vägrar lämna ut de personer som Turkiet misstänker för mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Samtidigt framkommer nya bevis för att mordet var överlagt.


Turkiet har pekat ut två före detta högt uppsatta saudiska tjänstemän som skyldiga till mordet på journalisten Jamal Khashoggi och begärt dessa utlämnade från Saudiarabien. Men begäran har nu avslagits från Saudiarabien.

”Vi lämnar inte ut våra medborgare”, säger landets utrikesminister Adel al-Jubeir enligt Reuters.

Sedan tidigare har USA infört sanktioner för 17 saudiska medborgare som en reaktion på det brutala mordet av Washington-post skribenten på den saudiska ambassaden i Istanbul.

Samtidigt framkommer nu nya uppgifter om mordet. Saudiarabien har tidigare erkänt att Jamal Khashoggi dog på ambassaden – efter att ett förhör gått överstyr. Men enligt CNN ska en källa som läst en utskrift från en inspelning av mordet vittnat om att det var ett överlagt mord.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.