Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Satte skräck i ryska staten – lanseras nu på kinesiska

Publicerad: 13 februari 2019, 06:46

Barents Observers nya kinesiska sajt. Foto: Skärmdump.

Den norska nyhetssajten Barents Observer, som nyligen hotades med blockad av ryska myndigheter, lanserar nu en kinesisk version av sajten. "Vi fortsätter att skriva fritt om utvecklingen i regionen, även om sådana ämnen som är känsliga för statliga myndigheter", säger sajtens publisher Atle Staalesen.


Ämnen i artikeln:

Barents Observer

Den norska nyhetssajten Barents Observer, som bevakar utveckligen i Barentsregionen, lanseras nu även på kinesiska. Det gör sajten till den första i Norge som kommer ut på kinesiska, skriver Barents Observer.

Sajten blev nyligen uppmärksammad då den fick ett kravbrev från den ryska staten. Av brevets innehåll framgick att sajten fick 24 timmar på sig att ta bort en artikel som bröt mot ryska lagar. Annars skulle den blockeras för ryska läsare. Händelsen fick stor uppmärksamhet i Ryssland.

Anledningen till det nya språket på sajten pekas ut som ett ökat antal kinesiska turister samt ett ökat intresse från kinesiska myndigheter och bolag i regionen.

Barents Observer ägs av tidningens journalister och följer de norska och internationella principerna för en fri press, skriver de.

”Våra artiklar är gjorda med fullständig redaktionell frihet och vi forsätter att skriva fritt om utvecklingen i regionen, även om sådana ämnen som är känsliga för statliga myndigheter”, säger sajtens publisher Atle Staalesen till Barents Obeserver.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Barents Observer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.