Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Satsar ni på e-papper, Gunnar Springfeldt?

Publicerad: 5 Augusti 2009, 09:52

Det hettar till på den amerikanska e-pappersmarknaden. Men i Sverige avvaktar man, i alla fall inom dagspressen, vittnar Stampens utvecklingschef Gunnar Springfeldt om.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionStampen

–    Från Stampens sida satsar vi inte på e-papper. Men vi följer utvecklingen genom IFRA och Stig Nordqvist.
–    Här i Sverige händer inget. Men i USA har det i viss mån varit ett genombrott. Men det handlar inte i första hand om tidningar utan om böcker. Med tiden kommer det hit också.

De svenska dagstidningarna var genom Tidningsutgivarna engagerade i ett e-pappersprojekt som avslutades i fjol. Efter det har inte branschen agerat.

–    Jag tror att svensk dagspress är förberedd, också för alternativa affärsmodeller.

Är e-pappret framför allt en bokförlagsfråga?

–    Jag tror det. Tidningsbranschen kan inte bära fram den nya tekniken. E-pappret måste bli en allmän produkt som vi makar in oss i. Dagstidningen i pappersform är ju redan ”bärbar”.
–    Man ser för sig e-pappret också i arbetslivet, en jurist kan ha Svea Rikes Lag i den, man kan ha pdf-filer. Men, det är för tidigt än.

Gunnar Springfeldt talar om betydelsen av skärmstorleken och kvaliteten på bilden, och om de nya mobilerna med ”smartfönster”.

Det ryktas att Apple har en ny mediemaskin på gång.

– Apple har två fördelar, dels att vara så innovativt, dels iTunes. De har en fantastisk infrastruktur. De har bäddat bra för sig.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.