Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sara Öhrvall blir bankchef

Publicerad: 30 april 2018, 05:56

Sara Öhrvall, som haft många tunga poster inom Bonnier-koncernen, lämnar nu mediebranschen för att bli chef för "Digitalisering, Kundupplevelse och Kommunikation" på SEB.


Sara Öhrvall har jobbat inom Bonnierkoncernen i över 20 år. Hon rekryterades först som chef för forskning och utveckling. Idag sitter hon i styrelsen för bland andra Dagens Industri, Dagens Nyheter, Expressen och Pontus Schultz stiftelse, och är kolumnist i Dagens Industri.
Hon kommer att lämna samtliga dessa uppdrag, samt styrelseuppdragen för Investor och SEB. Hon kommer att behålla ett uppdrag inom Bonnierkocneren: styrelsposten i Bonnier Books.

Hon tillträder den nya tjänsten 13 augusti och ska då leda SEB:s arbete med att ta fram strategier och finna tillväxtmöjligheter ”i skärningspunkten mellan kundbehov, nya tekniska lösningar och avancerad dataanalys”, säger SEB:s vd Johan Torgeby i ett pressmeddelande.

Sara Öhrvall har en lång bakgrund när det gäller strategi- och innovationsarbete. Hon började som 23-åring på Toyotas internationella marknadsavdelning i Tokyo med Europastrategier och har sedan jobbat som utvecklingsansvarig för Volvos nischbilar. Där försökte hon bland annat få bolaget att utveckla ett miljöbilskoncept, men det föll eftersom ingen efterfrågade det i mitten av 90-talet. Hon har också varit vd och delägare i varumärkeskonsulten Differ och vd och grundare av innovationsbyrån Ninety Concept Development

”I ett finansiellt landskap som påverkas av disruptiva teknikkrafter ser jag fram emot att bli en del av SEB-teamet för att forma och utveckla en framtida bankupplevelse som möter snabbt växande kundförväntningar. Banker verkar i en komplex miljö där förtroende och transparent kommunikation är avgörande för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att koppla ihop det övergripande ansvaret för SEB:s digitalisering, kundupplevelse och kommunikation med min bakgrund i att driva digital transformation”, säger Sara Öhrvall i pressmeddelandet.

Läs också

Medievärldens personporträtt av Sara Öhrvall från 2008.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev