Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Säpo stoppade journalist

Publicerad: 25 Mars 2014, 14:56

En Säpovakt stoppade en journalist från att medverka på en pressträff med Jimmie Åkesson efter att hon ställt frågor om SD:s rasism. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

På pressträffen inför ett SD-besök på en brandstation i Botkyrka ställde Dagens ETC frågor om Sverigedemokraternas förflutna som Jimmie Åkesson inte ville svara på. När det var dags att gå in på brandstationen sade en Säpovakt åt ETC:s reporter Mariela Quintana Melin att sluta tjafsa och vägrade släppa in henne, trots att hon var föranmäld till pressträffen, skriver Dagens ETC.

”Det är fullständigt oacceptabelt att Säpo skyddar Jimmie Åkesson från fullt relevanta frågor från en journalist som vill höra honom redogöra för partiets ideologiska arv. Det är inte Säpos uppgift. Självklart kommer vi att gå vidare med detta. Jag vill ha en förklaring och en ursäkt från Säpo”, säger Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson till den egna tidningen.

UPPDATERAD: Flera reportrar stoppades då fotografer premierades, enligt Aftonbladets reporter Oisín Cantwell som också var på plats.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.