Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Samsung överklagar miljardskadestånd

Publicerad: 27 Augusti 2012, 06:28

1 051 855 000 dollar. Så mycket tycker en amerikansk domstol att Samsung ska betala till Apple i skadestånd för patentintrång. Men domen ska överklagas.


Ämnen i artikeln:

AppleSamsung

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid kom utslaget i patentstriden mellan Apple och Samsung i USA. Totalt handlar det om över 700 punkter som behandlats.

Rätten går i stort på Apples linje. När det gäller Iphone har det sydkoreanska företaget tagit såväl mjukvaru- som funktionsdetaljer som varit skyddade. När det gäller surfplattan Galaxy Tab har det dock inte gjorts några patentintrång har rätten kommit fram till.

Domstolen friar också Apple från alla anklagelser från Samsungs sida.

Rättegången har varit lång och utdragen. Så utdragen att domaren ibland känt sig tvungen att ta till, för den juridiska världen i alla fall, ovanligt drastiska formuleringar. Som när hon i slutet av rättegången, enligt Computer Sweden, frågade Apples advokat om denne rökt crack när han ville göra ett antal stora tillägg när förhandlingarna var inne i sitt absoluta slutskede.

Skadeståndet kan tredubblas då rätten gjort bedömningen att vissa patentintrång skett medvetet.

Samsungs omsatte 2011 omkring 145 miljarder dollar och gjorde bara senaste kvartalet i år en vinst på över fem miljarder dollar.

Domstolens beslut ska överklagas av Samsung.

I fredags avgjordes en patentstrid mellan parterna i Sydkorea. Där fälldes båda och ett säljförbud för ett antal av deras produkter blev resultatet.

Fortfarande återstår patenttvister i Europa och Australien att lösa.

Både Apple och Samsung fällda

Ämnen i artikeln:

AppleSamsung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.