Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Samordning ska spara 30 miljoner

Publicerad: 20 maj 2014, 11:42

Mer gemensamt material och ökad samordning ska minska kostnaderna för Stampen Local Media med 30 miljoner kronor på årsbasis.


Ämnen i artikeln:

Stampen Local Media

Det mesta talar för att samtliga tidningar som ingår i Stampen Local Media kommer att gå över till två ryggar. En som är helt lokalt, och en som det både finns lokalt och gemensamt material i. Det handlar till exempel om sport-, kultur- och nöjesmaterial. Men med möjlighet att vika vissa sidor för lokala texter.

Hallandspostens läsare ska få sin lokala sport men också det som är av intresse av riks- och internationell idrott. Det menar Cecilia Krönlein som sitter med i projektgruppen som innan sommaren ska ta fram ett förslag som styrelsen ska ta ställning till.

Projektet ska leda till besparingar för bolaget på 30 miljoner kronor på årsbasis. Det kommer att ske både genom att antalet tjänster minskar men också genom industriella besparingar, främst på tryckerisidan.

Men de stora besparingarna blir genom att minska antalet tjänster?

Det är inte helt säkert. Det finns mycket vi kan samordna på den industriella sidan också, säger Cecilia Krönlein.

För att få full effekt krävs det att samtliga tidningar produceras på samma ställe, och där finns det ännu inga beslut.

Men vi kommer att komma dit.

GP:s redigering kommer att flyttas till Trollhättan. När det är genomfört och utvärderat är det sannolikt att även redigeringen av Hallandsposten och Hallands Nyheter görs där.

Kan det bli aktuellt med frekvensnedgång för att spara pengar också?

Vi har tittat på det men det är inte aktuellt i nuläget. Men samtidigt så ser vi att mycket av läsningen av GP i print flyttas mot helgerna. Sedan är frågan vad annonsörerna vill också.

Planerna har presenterats för medarbetarna på tidningarna i Stampen Local Media, Hallandsposten, Hallands Nyheter, GP, Bohusläningen och TTELA.

Visst finns det en oro, ingen vet ju riktigt vad som ska hända nu, säger Cecilia Krönlein.

Ämnen i artikeln:

Stampen Local Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.