Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Samlar stockholmarnas initiativ för flyktingar

Publicerad: 21 September 2015, 11:11

Direktpress har startat sajten "Stockholm hjälper" som samlar Direktpresstidningarnas artiklar om alla lokala initiativ som startas för att hjälpa flyktingar.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

Vi såg att vi hade otroligt mycket journalistik på våra olika sidor om de initiativ som tas i olika delar av Stockholm, och vi ville visa upp det samlat, säger chefredaktören Helene Claesson.

Är det lättare att göra det på lokal nivå?

Jag tror det, för det blir mer konkret då, och genom att vara väldigt konkreta hoppas vi kunna inspirera andra. Genom att visa att någon annan gör något och att det är lätt.

Ett exempel var när en fotbollsspelare tog med sig ensamkommande flyktingbarn på fotboll.

Då skrev vi om det och twittrade och taggade in Bajenfolk. Nu har de tagit vid och gjort samma sak, och då kunde vi skriva om det.

Vad har ni fått för reaktioner?

Det ringer sjukt mycket folk till oss, en del tips men framför allt folk som frågar vad de kan hjälpa till med och hur. Folk vill hjälpa men vet inte hur. Så det här blir ett sätt att inspirera och peka på saker man kan göra.

Här finns #stockholmhjalper.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.