Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sakine Madon blir politisk chefredaktör på UNT

Publicerad: 17 oktober 2018, 07:06

Sakine Madon

Vestmanlands Läns Tidnings (VLT) politiska redaktör Sakine Madon går till Upsala Nya Tidning (UNT). Där efterträder hon Håkan Holmberg, som går i pension.


Ämnen i artikeln:

Sakine Madon

Sedan september 2016 är Sakine Madon politisk redaktör på VLT. Dessförinnan var hon politisk redaktör på Norran i tre år. Tidigare har hon bland annat skrivit på Expressens ledarsida och jobbat på SVT Debatt samt på den nedlagda debattsajten Newsmill. Nu blir hon politisk chefredaktör på UNT.

– Det känns spännande, roligt, hedrande. Och som alltid när man byter arbetsplats lite pirrigt, säger Sakine Madon till Medievärlden.

Hon kliver på sitt nya uppdrag i början av december. Nu ser hon fram emot att utveckla UNT:s opinionsbildning.

– UNT har haft och har en stark ledarsida, jag vill gärna ta med mig det som fungerat väl men också fortsätta vässa opinionsbildningen digitalt och synas utåt. Det händer mycket i Uppsala och Uppland, även politiskt, så jag är inte rädd för att sakna saker att skriva om.

Uppsala är ju din hemstad, men vad har du för relation till UNT i dag?

– Jag har ju följt UNT och tidningens ledarsida under många år, det har varit en dröm att få jobba på tidningen. Efter många lärorika år på bland annat Norran i Skellefteå och VLT i Västerås känns det lite som att ”komma hem”. Kommer förstås sakna kollegorna på VLT. De verkar trevliga och roliga på UNT också!

UNT:s publisher Kalle Sandhammar är glad över rekryteringen:

– Sakine Madon är en tydlig och orädd liberal röst, som kan ta UNT:s publicistiska traditioner och roll som en av lokaltidnings-Sveriges starkaste opinionsbildare vidare. Hon är en vass skribent och är tydligt digital i sitt arbetssätt, hon är en person som alltid ger avtryck och jag är glad för att hon nu ska skriva för våra läsare.

Den nuvarande politiska chefredaktör Håkan Holmberg går i pension. Han kommer dock att fortsätta skriva på ledarsidan som frilansskribent.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sakine Madon

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev