Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sajtkoll stänger efter hot från högerextremister

Publicerad: 26 Februari 2015, 09:40

Sajtkoll startades för att hjälpa folk med källkritiken. Nu har sajten tvingats stänga efter tre dagar efter hot från högerextrema.


Sajtkoll startades för att hjälpa människor med källkritik, genom att svara på om man kunde lita på en sajt eller inte. Sidan listade myt- och hatsajter, bedrägerisajter och satirsajter.

Redaktören Kolbjörn Guwallius har efter hackeraattacker och hotfulla påhopp beslutat sig för att stänga sajten.

På sajten skriver de: ”Idag meddelar vi att vi tyvärr måste stänga Sajtkoll.se permanent av säkerhetsskäl. Anledningen är den stora mängden hatiska och hotfulla kommentarer vi har fått ta emot och hackerattackerna mot sajten. Vi är en grupp personer som har gjort det här utan ersättning vid sidan av våra arbeten, vi har inte haft uppdrag av någon annan än oss själva och vi har varken säkerhetsmässiga, tekniska eller ekonomiska resurser att stå emot sådana kampanjer. Därför släcker vi hellre sajten.”

”Någon hade börjat kartlägga min familj och då kändes det inte värt det längre. Jag har släckt ner den”, säger han till Journalisten.se.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.