Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sajten ”Alla väjare” fortsätter fram tills nästa val

Publicerad: 21 November 2014, 13:22

Sajten "Alla väljare" med lättläst nyhetsinformation om politik kommer att fortsätta drivas under mellanvalsperioden. Myndigheten MTM tar över driften.


Regeringen ger nu Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) i uppdrag att fortsätta driva hemsidan även efter valet

”Det är angeläget att den politiska debatten når alla medborgare, både inför och mellan val. Uppdraget är en långsiktig åtgärd i regeringens arbete för ett högt och mer jämlikt valdeltagande”, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett pressmeddelande.

Sajten startades i år av Centrum för lättläst för att publicera lättläst valinformation i samband med Europaparlamentsvalet och de nationella allmänna valen 2014. Den vänder sig till alla som behöver lättlästa nyheter och vill ta del i samhällsdebatten, som exempelvis har svenska som andraspråk, är otränade läsare eller som har en funktionsnedsättning, många tillhör grupper som har lägre valdeltagande än övriga röstberättigade såsom unga, utrikes födda och personer med funktionsnedsättning.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.