Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sajt pekade ut oskyldig som våldtäktsman

Publicerad: 30 Januari 2009, 06:40

Sajten samlar och publicerar domar mot sexualförbrytare. Nu har en man anmält sajten för förtal sedan han i en förfalskad dom anklagats för att ha våldtagit sin sons flickvän.


Den tidigare omskrivna sajten publicerar sexualbrottslingars namn och personnummer. Till artiklarna bifogas en interaktiv karta till deras hem, domen som pdf och en länk till ett forum där man kan diskutera personen och domen.

I sex dagar låg en förfalskad dom på sajten. Mannen hade samma namn som den dömde men personnumret hade bytts ut, skriver SvD.se. Mannen och hans hustru har tagit mycket illa vid sig och har polisanmält sajtens upphovsmän för förtal.

Till SvD.se säger en av personerna bakom sajten: ” Vi har brustit i våra rutiner. Vi måste verifiera domarna på något annat sätt”

Det normala förfarandet är, enligt mannen, att någon av de fem personer som jobbar med sajten beställer domen, medan denna dom kom in som ett tips.

Sajten har också publicerat en ursäkt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.